NL
ENG

Sophistès biedt tentamentrainingen aan voor universitaire- en Hbo-studenten, in de vorm van groepscursussen. Sophistès streeft ernaar om tentamentrainingen van hoge kwaliteit aan te bieden. Dat doen wij door te werken met kleine groepen en deskundige docenten.

Docenten

De tentamentrainingen van Sophistès worden gegeven door excellente docenten, die zelf aan de opleiding studeren of kortgeleden zijn afgestudeerd. Zo bieden wij bijvoorbeeld docenten aan die cum laude zijn afgestudeerd op de universiteit en docenten die ervaring hebben opgedaan als leraar op een middelbare school. Zij blinken daardoor uit in het vakgebied en zorgen voor een optimale ondersteuning voor de studenten en scholieren. Door hun persoonlijke ervaring met de stof en met lesgeven, zijn de docenten bij uitstek geschikt om jou te helpen bij de voorbereidingen.

Lesmateriaal

De lessen worden altijd gegeven aan de hand van een samenvatting, om de theorie die nodig is voor jouw tentamen, op een duidelijke manier over te kunnen brengen. Deze samenvattingen zijn met zorg door de cursusdocenten gemaakt en bevatten alle relevante theorie, formules en stappenplannen. Hierdoor heb je een goed overzicht van alle benodigde kennis voor je tentamen.

Locatie

Om de cursussen toegankelijk te houden, vinden deze plaats op de universiteit. Gedetailleerde informatie wordt altijd bij de cursus geplaatst. Na het aanmelden voor een cursus word je toegevoegd aan een WhatsApp groep. In deze groep kun je vragen stellen aan de cursusdocent en zal je een herinnering krijgen waar en wanneer de cursus plaatsvindt.

Inclusiviteit

Om ervoor te zorgen dat de cursussen beschikbaar zijn voor iedereen, kunnen studenten met een maximale aanvullende beurs, kosteloos de trainingen volgen. Dit heet de maximale aanvullende beurs regeling. Om te zien welke voorwaarden hieraan verbonden zijn en hoe aanspraak hierop kan worden gemaakt, kijk hieronder.

Registratie via de maximale aanvullende beurs

Registratie voor een cursus via de maximale aanvullende beurs regeling werkt als volgt:

 1. Stuur een e-mail naar contact@sophistes.nl
  • Benoem dat je een cursus wil volgen aan de hand van de maximale aanvullende beurs regeling.
  • Schrijf welke cursus je wil bijwonen en welke opleiding en universiteit hieraan verbonden is.
  • Zet in de bijlage de toewijzigingsverklaring van DUO met jouw naam en maandelijks te ontvangen bedrag.
 2. Sophistès zal nu controleren of het document correct is. Als dit het geval is, ontvang je per e-mail een voucher.
 3. Nu kun je de voucher gebruiken om de cursus te boeken.

Voorwaarden

 • Studenten kunnen alleen gebruik maken van de regeling indien ze een maximale aanvullende beurs ontvangen.
 • Het gebruik van de maximale aanvullende beurs regeling is beperkt tot twee cursussen per academisch jaar.
 • Er is een limiet van één student per cursus die gebruik kan maken van de regeling (de student die hier als eerste aanspraak op maakt ontvangt het).
 • Sophistès heeft altijd het recht om meer informatie op te vragen zodat de legitimiteit van de registratie gecontroleerd kan worden. Als een student niet bereid is meer informatie op te geven, dan heeft Sophistès het recht om de registratie te annuleren.
 • Sophistès heeft vijf werkdagen om jouw registratie goed te keuren.